Translate

2022. július 23., szombat

A rezsivédelem csökkentése

 Eleve borzasztó, hogy mennyi gázdíjat kell fizetni ebben az albérletben. Bár ha jól emlékszem a másik lakásban sem volt olcsó a közös költségben a házközponti fűtés. Télen-nyáron egyformán kellett fizetni.

Miután ebbe a lakásba költöztünk 5-en majd maradtunk 4-en és hamarosan csak 3-an leszünk.
de had írjak előszöris magárol a lakásról a társasházról. Infó itt

Belmagassága 4 méter. Az ablakot fakazettákkal díszített 50 cm-s tégla. Bár a ház külső falát borító csempék között beszívárog a hideg. Egyébként nekem nagyon tetszenek a faberakások. 
Tehát ezt a pluszt kell kifűteni télen. A meleg ugyebár felfelé tart a hideg levegő pedig lent van. 1907-ben épült premodern nem lakóház. Hiszen itt 1927-ig a segélyező működött. Majd megépült a Fiumei úton a Nyugdíjfolyósító épülete. Azután lett ebből a házból lakóház. 
Hatalmas nagy ablakok. Amik természetüknél fogva sem mondhatók korszerűnek, hiszen az olasz tulajdonos egy petákot sem fordított a korszerűsítésre. Hőszigetelés? Ugyanmár. 

Tehát a meleg vizet egy cirkó biztosítja. 190 000.- volt a karbantartása. Bár a hőfokérzékelő elég rossz helyen van. Egy kisszobában, ami hamar bemelekszik. Így a többi helyiség hideg marad. Ráadásul az egyik szoba a bejárat felett van és alulról is rossz a szigetelés, az talán a leghidegebb télen. 

Tehát kifűtésére a gatyánk is rámegy. Jelenleg a havi átalány 48616.-ra van belőve. A tavalyi össz fogyasztás: 3106 köbméter (258,8 Köbméter/hó), eszerint lett idénre a havi fizetendő részszámla beállítva. Mivel a tulaj összekötője ímmel-ámmal küldi a rezsi számlákat és nem is minden oldalát, hanem csak a fizetendő összegről tól-ig x Ft. A gázzal jóval meghaladjuk a 1729 köbméter rezsicsökkentett fogyasztást. Gatyánk sem marad tavaszra, vagy nem fűtünk. Kipróbáljuk, hogy nem fűtünk. 
Ez az egy a megoldás. Nincs kisgyerek, és nem fűtünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Elkísérjelek?

 Vasárnap délután van. Kicsi lányom beszél, hogy el kellene még menni egy boltba, mert ötnapozik és még kellene ez meg az. Elkísérjelek? Ez ...