Translate

2023. június 20., kedd

Meghívás tanulmányozásra

 A Norvég Fibromyalgia facebook oldalon jött szembe hogy fibromyalgia és nem fibromyalgia betegséggel élőket kérdeznének:

Ez egy tanulmány a fibromyalgiáról.
Meghívó a Fibromyalgia tanulmányban való részvételre
18 és 65 év közötti vagy és fibromyalgiában szenvedsz?
Úgy érzed, hogy mások rosszul értik a betegségedet?
Ha igen, nagyon szeretnénk meghívni Önöket egy tanulmányra, amely a Páciensek fibromyalgiával kapcsolatos nézőpontjait és tapasztalatait képviseli és terjeszti.
Ebben a tanulmányban való részvétellel hozzájárulsz ahhoz, hogy jobban megértsük és elfogadjuk azokat a megnyilvánulásokat, életeseményeket és betegségterheket, amelyeket az ilyen állapotban szenvedők általában tapasztalnak.
Ezt a tanulmányt a Prof. által vezetett Fibromyalgia Kutatócsoport végzi. Pereira da Silva a tíz Coimbrai Egyetemen, Portugáliában https://bit.ly/3FfpkMU
Tudjuk, hogy értékes az időd, és azt akarjuk, hogy érdemes legyen. A részvételhez csak válassz egyet az alábbi linkek közül, és töltsd ki a kérdőívet. Ez körülbelül 25 percbe telik elkészíteni.
Fibromyalgiás embereknek
• angol/ francia/holland: https://bit.ly/3Nioun2
• portugál/spanyol: https://bit.ly/3MX8i9f
Ha ismersz valakit, aki hasonló állapotban szenved, megoszthatod vele a linket!
Szükségünk van fibromyalgia nélküli résztvevőkre is, hogy összehasonlító ellenőrzésként szolgáljanak.
Nagyon hálásak lennénk, ha megtennétek, kérjük, hívjátok meg családtagokat, barátokat, hogy töltsétek ki a kérdőív kukáját ezen linkek egyikét
Fibromyalgia nélküli embereknek
• angol/ francia/holland: https://bit.ly/3qr3iSJ
• portugál/spanyol: https://bit.ly/3CkAT3D
Köszönöm szépen az idejét és a törődését.
A hozzájárulásod mindannyiunk számára értékes!
José Antonio Pereira da Silva
Mariana Luis | Ana Margarita Pinto | Mariana Amaro | Sara Ferreira

Nem beszélek nyelveket, de a jobb klikk fordítás magyar nyelvre segítségével ki tudtam tölteni a kérdéssort, aztán ha majd bonyolultabb lesz a google fordító biztosan a segítségemre lesz.
Magyarországon nincs ilyen jellegű kutatás, hogy a fibromyalgiások életét megkönnyítendő esetleges gyógyításukra koncentrálódjanak. Mert tőlem sesem kérdezték meg, hogy:
Mit érzek amikor utazni kéne Mit érzek amikor várakozni kell esetleg órákat egy szakrendelőben Mit érzek amikor valamiért sírok Mitől sírok Depressziós vagyok-e ha sírok Hogyan érint mások betegsége vagy halála Hogyan tudom a szűk vagy tágabb családomban előforduló konfliktusokat kezelni Van-e hobbim vagy volt-e hobbim amit fel kellett adni Napi heti bevásárlásnál akadnak-e problémáim Halogatom-e a bevásárlást A majd holnap... elmegyek, megveszem, elfelejtek-e felhívni valakit, egy probléma tisztázása érdekében Mikor örültem utoljára
Sosem tették fel ezeket vagy hasonló kérdéseket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyirokmirigy megnagyobbodás mint egy dió

 2024.02.18-án reggel egy csomót vettem észre a jobb karom, hónaljhoz közeli részén. Ma azért elmentem a háziorvosomhoz. Kértem volna emailb...