Translate

2022. július 19., kedd

A nyár

 

Régen tettem már bejegyzést, nyár van Nyáron nem történik sok minden, bár idén ez annyiban különbözik, hogy a legifjabb "kirepül" megy a tesójához Osloba. Idővonal, hogy mikor mi készüljön el. A legutolsó mozzanatoknál tartunk. A böröndre vadászás. Amikor Négyeskének vettünk bőröndöt az Aréna Tescóban nagy volt a választék és most is bizakodva tartottunk a Tescó felé. Ám nagy csalódás volt sehol nem volt a nagy választék. 5 db fehér kemény bőrönd árválkodott egy raklapon. 
Bementünk az Erzsébet krt vietnámiba (vittünk centit) és egy fél kemény-puha bőröndre esett a választás 16 000.-ért. Már 3 doboz van összepakolva amit a futárcég visz. És megtudtam, hogy Hármaska is hazaruccan ellenőrizni hogy minden rendben lesz a dobozokkal. 
Bocsi hogy így írom a nevük helyett, hogy Egyeske vagy Ötöske. 
Épp ezért is választottam a Blackbird fotót mert a rigópár is már kivezette aktuális fészekalját és nagyon drukkoltam neki. Még korán hozták őt fel a társasházat bemutatni. A rigócsalád aggódása, figyel itt macska veszély van csipogás, látni ahogy a vizestálat megmutatja és fürdőznek is benne, ahogy a falnál kapkodják a repülő rovarokat. Csipogás csipogás, jöjj kövess. Ám visszatérve az én fiókáimhoz. Tehát már meg is van a dátum mikor és melyik légitársaság repülője a favorit. Persze ott is benyögik hogy a kedves utas a majdnem dupla árra számítson. Közben készül az utolsó pillanatban még bepakolni lista is. Haladunk a liszta szerint. A negyedik oltás is felvéve, de kellene talán a betegségére a gyógyszerkiviteeli. Az orvos asszisztense viccelődni látszik hogy de nem kell a gyógyszerkiviteli engedély. Azért ad pecsétes papírt. Sétálunk haza a délutáni nagy melegbe a Szabó Ervin téren a Magyar Igazság Kútjához darazsak jönnek inni, de benne fuldokolnak. Papírzsepivel halásszuk ki azokat akik elérhetőek, de egy nagyon távol van. Mi legyen vele. Egy bokornál a letört faággal visszaszalad és kimenti őt is. Megnyugszik, megmentett rovarok boldogsága érzés. 
Aztán jön ez a pofoncsapás a rezsivel, ki mennyi áramot és gázt fogyaszt. Írom mindig hogy villany-víz-gáz órák állása. Ám gázzal megy a melegvíz és a fűtés. Átalányt fizetek 48600.-ot havonta a lbérrel együtt cuzámen 246000.-/hó. találtam egy kalkulátort és abba kiszámolva a gáz 90 000.- lesz. Számolunk azzal hogy a lakbér cuzámmen 300 000.- lesz. Ha a kormány nem változtatja nem lép vissza a rezsicsökkentés csökkentéséből. Miféle rezsivédelem???? Majd megfagyunk a télen? Járunk koszos ruhába, mert nem merem a mosógépet elindítani? Vagy kihúzom a hűtőt és eszünk kenyeret és vizet? Apropó kenyér januárban 460 volt a kilós szeletelt most meg 580. Gyermei tészta 450-ról 700-ra! Emberek nincs az a nyugdíjemelés ami ezt követhetné. A januári béremelés sehol sincs már. 
Nem tudom, vigasztaljon hogy ha ötöske Norvégiából havi rendszerességel fog pénzt utalni. Hogy én ne haljak éhen, ne fagyjak meg télen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Elkísérjelek?

 Vasárnap délután van. Kicsi lányom beszél, hogy el kellene még menni egy boltba, mert ötnapozik és még kellene ez meg az. Elkísérjelek? Ez ...