Translate

2021. május 26., szerda

A FIBROMYALGIA SZINDRÓMA


 A fibromyalgia szindróma nem csak az izomlázszerű fájdalomról szól. Hozzá kapcsolódnak más tünetek is. Sőt a gyógyszerek mellékhatásai is. 
Mert azt írja a szakirodalom, hogy krónikus fáradtság, memória zavara, depresszió, irritábilis bélszindróma, idegrendszert is érintő betegség. 

Fájdalommal ébredtem ma is. Befolyásolja az időjárás a fájdalom érzetet. Gondolataim viszont már azon járnak, miket szeretnék az orvosnak elmondani, ha meg lesz az időpont. Leírtam, kinyomtattam. Hiszen nem a 18 pontról van szó. A fájdalom a görcs a szúró az éles a tompa a sajgó a nyilalló. 
El kell mondanom, hogy a neurológus a pszichiáter sem tud mást tenni, csak gyógyszert felírni. Ám senkit nem érdekel az a 3-4 hónapnyi időszak, amikorra teszem a kialakulását. Most viszont olyan jó, hogy egy boltba belépve nem vág hátba a légkondi. A covid miatt sehol nem üzemel a berendezés. Nem hűt nem fűt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Elkísérjelek?

 Vasárnap délután van. Kicsi lányom beszél, hogy el kellene még menni egy boltba, mert ötnapozik és még kellene ez meg az. Elkísérjelek? Ez ...