Translate

2021. március 5., péntek

A Nemzetközi Nőnap

 nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, amelyet 1917 óta (Magyarországon 1948 óta)

A nőnap eredetileg a mai virágos, kedveskedős megemlékezéssel szemben munkásmozgalmi eredetű, harcos, a nők egyenjogúságával és szabad munkavállalásával kapcsolatos demonstratív nap volt:

De nem kérek virágot, mert a betegségem kapcsán is egyenjogúságot kell követelnem. Mint női betegnek a tisztelet és megbecsülés a pökhendi orvosoktól. Akik velem egykorúak mégis felsőbbrendűeknek érzik magukat. 
A fibromyalgia nem egy vicces betegség. Mindenem fáj és a covid-19 járvány miatt még riadtabb vagyok mert nem fogom észre venni, ha elkapom a fertőzést. 
Úgy volt, hogy vasárnap többed magammal megkaphatom a védőoltás első részletét. Majd kiderült, hogy a kormány akit a pökhendi miniszterelnök vezet, a kormány informatikai hálózata összeomlott, vagy aki azt kezelte, felelőtlen volt. Valami jól elcsúszott, így az Astra/Zeneca oltások elmaradnak. 
A virágboltosok reklamáltak, mert hétfőn nem nyithatnának ki a kéthetes lezárás miatt. Viszont a Nőnapra berendelt virágokat el szeretnék adni. 
Így ez a nap is már csak a virágról szól, sem a tisztelet sem a megbecsülés nem játszódik szerepet. 

A nő a virág ma már egy újabb szimbóluma a jogfosztásnak. Ha nő vagy szülj sok gyereket, ha nő vagy maradj otthon háztartásbeliként, ha nő vagy cipelj minden gondot, bajt terhet, aztán ha belerokkansz, lusta nő vagy. a lusta beteg fájdalmakkal küzdő nő már nem kell.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Elkísérjelek?

 Vasárnap délután van. Kicsi lányom beszél, hogy el kellene még menni egy boltba, mert ötnapozik és még kellene ez meg az. Elkísérjelek? Ez ...