Translate

2024. augusztus 27., kedd

Anyukám V: hosszú búcsú

 Amit soha ne mondj egy demens embernek

Vasárnap délben hívtam anyukámat az intézmény vonalas telefonján. Már kerekes székbe kényszerűlt a nemrégiben elszenvedett elesése miatt. Így nem megy le az ebédlőbe, hanem szobájában étkezik. 
Tisztázandó: annak ellenére, hogy augusztusban két unokája is meglátogatta, nem emlékszik ezekre. Tehát nem mondhatom, hogy nem igaz az az állítása, hogy nem volt meglátogatva, mert nem emlékszik, bezzeg a neki felvitt telefonra azt hitte, hogy az az ő új mobilja. 
Első szava a telefonba rögtön a megrovás volt, ellentétben az Ilona napi hívásomkor jó kedélyű volt, most pedig rémes szomorú dühös. Az ápolótól nem kérdeztem vissza, hogy anyukám milyen botot lát az ajtóban, hiszen a koszos papírtőrlőre azt hitte, hogy pénz. Így nem nagyon tudok vele beszélgetni. Nem látom amit ő lát, az ápolót meg nem kértem a beszélgetés végén, hogy mi az amit anyám lát, hiszen lehet hogy tévképzetei vannak. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Félreértés és az ezzel járó trauma

 14-én reggel nem volt áram két szobában reggel 6-kor. A többi helyiségben meg volt áram Vasárnap éjjel fél kettőkor a biztosítékdobozban er...