Translate

2023. március 19., vasárnap

A festéksejtes helye

 

Kicsit fájdogál és szúr és viszket és vasárnap új tapaszt kellett rá tenni.
Pénteken az orvos kivette a festéksejtes anyajegyet és ma mennem kell, hogy valaki megnézze. Szerintem a varrathoz még nem nyúlnak, bár ki tudja. 
Fáj, szúr és néha nyilallik és ez más fájdalom, mint amit kénytelen vagyok immár nyolcadik éve elviselni.

Nézzük a sebészet szobát. Péterfy szakrendelő és aki tudja nemrégiben volt felújítás. 
Aki járt mál orvosi rendelőkben, felmérhette az asszisztens, orvos, beteg háromszöget. Hogyan helyezkednek el térben az asztalok, székek nyomtató, monitorok. Hol áll vagy ül a paciens, hol ül az asszisztens aki kérdez a pácienstől. Belépve az orvosi helyiségbe először egy folyosóra jutok, fábol van megőrizve a régi kor szellemét. Az orvos háttal ül, jobbra tőle űl az asszisztens előtte már egy modern nagy képernyős DELL monitor. Nekem az orvostól balra kellene elfoglalni a helyem. Ha leülnék a székre akkor nem látnám az asszisztenst. Így nem ülök le. Nem szoktam az orvosi rendlőkbe leűlni. Nagyon ritka a kivétel. Mivel mindenkin maszk van, ami tompítja a beszédet a kommunikáció úgymond ránézésre történik. Az asszisztensgyakornok szemüvege szára eltört így elég nehezen boldogul. Az orvos viszont soha nem néz rám. Számára a páciensből csak a festéksejtes anyajegy számít. 
Tehát marad a két asszisztens akik rám néznek és kérdeznek majd gépel és a monitorán látható programon kell eligazodnia. Nem tudom, hogy ez mennyire bonyolult, de elég kacifántos a betanulása. 
Majd végre nyomtat és aláírok, és kiküld, hogy várjak újra a szólításig.
A kisműtő: előtte a vetkőzőbe kell menni. Majd a kisműtőbe, ahol zöld lepellel letakart eszköz van. Fel kell rá feküdni, és ígyekszem úgymond kényelembe helyezni magam. Végre jön az orvos a műtősasszisztens beszél csak hozzám. Ez most kellemetlen lesz, figyelmeztet, hogy jön az érzéstelenítés. Igen! kellemetlen. Matatások törlések és varrások. Végre kész is. Felöltözésben is segít. Jót kacagunk azon, hogy leveszi a cipőimről a védőt. Mondom nem hajolni térdből guggolni! Én már csak tudom, hiszen a lábaimat már nehezen emelem, és a székre sem ülök le. 
Minden megköszönök. Nem is tudom, hányszor mondtam azt: nagyon szépen köszönöm. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Elkísérjelek?

 Vasárnap délután van. Kicsi lányom beszél, hogy el kellene még menni egy boltba, mert ötnapozik és még kellene ez meg az. Elkísérjelek? Ez ...