Translate

2022. november 18., péntek

Letrox új vivőanyaga a magnézium

"Sajnos nem tudunk jó hírrel szolgálni, mert az új öszetételű Letrox termékeink tartalmaznak magnézium-oxidot is és talkumot is, míg a régi formulációban ezek valóban nem voltak jelen. 
A régi gyógyszereket még nyugodtan beveheti, biztonságosak, de mielőtt elfogynak, javaslom keresse fel gondozó orvosát és beszélje meg, milyen gyógyszert kaphat a jövőben."

 "Az új formula stabilitása nagyobb, eltarthatósága kedvezőbb, ennélfogva a betegek zömét tekintetbe véve mindenképpen előnyösebb a réginél, még ha létezik is egy nagyon kis számú, szűk betegcsoport, ahová pl. Ön is tartozik, akik számára a változás problémát okoz."

Amikor kiderűlt hogy Hashimotom van az L-thyroxint kezdte el az endokrinológus szedetni velem. 1 évbe telt mire a megfelelő dózis be lett állítva. Mivel sűrűn volt hasmenésem de nem vagyok érzékeny a laktózra, (ezzel nem értek egyet) kezdtem a gyógyszereimet szelektálni, nem szedni azokat amik a wc-be zártak. És ez komoly!!!!
Óvatosan kell alkalmaznom 
NSAID fájdalomcsillapítót, vagy az antidepresszánst, vagy izomgörcsoldót, mi is volt még? na mindeegy most nem jut eszembe. 

Most ugye híre jött, hogy az általam már 2 éve napi szinten szedett (és életem végéig) tabletta vivőanyagában változás állt be, azaz kukoricakeményítő helyett a magnézium lesz. Nem szereti a szervezetem nem szereti az emésztőrendszerem és így nem fogom tudni szeretni az életem végéig kötelezően napi szinten ezt a tablettát. 
Ezért leterhelhető az egészségügyben dolgozó endokrinológusom, hogy számomra felírjon más vivőanyagtartalmú tablettát?
Valóban olyan kis csoport lenne az a betegséggel élő akinek a magnézium aszpertát hasmenést okoz? Hol tudnék tiltakozni? 
Valójában nem vagyok egyedül a fibromyalgia és hashimoto betegséggel élőknek nincs kellő érdekképviseleti szerve.....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Elkísérjelek?

 Vasárnap délután van. Kicsi lányom beszél, hogy el kellene még menni egy boltba, mert ötnapozik és még kellene ez meg az. Elkísérjelek? Ez ...