Translate

2022. április 16., szombat

A Húsvét vagy amit akarok

 Nem szerettem ezt az ünnepnapot. Már kisgyermek koromban is nagyon rossz volt, hogy a rokonok, ismerősök, az osztály fiúi jöttek mindenféle az akkori szocialista rendszerben beszerezhető kölnivel, a szódásszifonnal úgymond termékenységi rituálét folytatni, majd tartották a markukat. Hú akkor még menő volt a papír 100 Forint. Bezzeg a lányok nem mehettek, nekik otthon a díszes asztalnál kellett várni a locsolókat. Fúúúj el is bujdostam a kertbe, engem aztán ne büdösítsenek kölnivel. Na meg a szendvicsek a rövid italok, pálinka azaz a folyékony gyümölcs. Sör bor. Borzalom!!!
 Szerencsére ma már nincs ez a vendégjárás, mármint nálunk. Még ezt lezártam Sülysápon. Ott ugyan nem volt rokonság de az 5 lányomat se kínozza senki.
 Az iskolába meg is beszélték! Fiúk csak azt a lányt szabad "meglocsolni" aki beleegyezik. Hűha ez igen frankó. Csak beleegyezéssel. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Elkísérjelek?

 Vasárnap délután van. Kicsi lányom beszél, hogy el kellene még menni egy boltba, mert ötnapozik és még kellene ez meg az. Elkísérjelek? Ez ...