Translate

2021. december 8., szerda

Gyászolnom kellene

 

+1 és 6 testvér.

Anyámnak volt 5 testvére +1 féltestvér nagyapám első házasságából. Még kicsi voltam amikor a +1 meghalt. Aztán a Sándor aki alkoholbarát volt. Majd Feri akit szintén az alkoholbarátság vitt el. Bella aki az aktuális influenzát nem bírta legyőzni. A múlt héten Sára (83) most pedig Csacsa (72) is eltávozott. Már csak anyám maradt. Nem kötődtem hozzájuk, nem volt szoros rokoni kapcsolat. Jobb is így. 
Viszont a jelenleg 36048 ember esett áldozatúl a covid-19 járványnak lehet 0 éves vagy 104 éves. Oltott vagy oltatlan vírustagadó. Lehet híres vagy nem híres. Ám egyszer minden testből elszáll a lélek. 

Talán ma ennyi jött ki belőlem. Mindig mondja anyám, hogy mit szeretne, ha meghal. Ócsán a temetkező vállalkozót kell felhívni aki intézi a hamvasztást a ravatalozás kb fél milláért. Anyám mindig megerősíti, hogy a bankszámláján lesz pénz erre és hogy fia fiánál van még tartalék pénz ami kamatozik most. Ám anyám elfelejti, hogy bankszámlájához csak akkor férhetnék hozzá miután a hagyatéki eljárás megvolt. Van-e nekem fél millám, hogy az általa eltervezett ceremóniát finanszírozzam? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Elkísérjelek?

 Vasárnap délután van. Kicsi lányom beszél, hogy el kellene még menni egy boltba, mert ötnapozik és még kellene ez meg az. Elkísérjelek? Ez ...