Translate

2021. október 15., péntek

I6790 Cerebrovascularis betegség

 

A Medicoverben a doktornő megnyugtatott, hogy sclerosis multiplexem nem lesz. Szedjek még aspirin protectet. Kell még nyaki verőér doppler és ultrahang vizsgálat, hogy meglegyen az összkép. Már így laikusan is elmondhatom, hogy érmeszesedés van. 
Dr Szekeres is visszaírt, hogy az ORFI-ban a neurologus telefonszámát hívjam nyugodtan délután 2-től. Az osteoporosis vizsgálat csúszik mert beteg lett az egyedüli vizsgálatot végző szakember. A jobb kezemben mintha ínhüvely gyulladás lenne a jobb lábam sarkában is fáj valami, a lépcsőzés fájdalmas. Komolyan idegesít ez az öregedéssel járó folyamat. A hátamban is a gerinc melleti izom: kést forgatnának benne. 
Ha nem kapnék elég hamar időpontot az ultrahangra, Orbán viktor koccintásos bejelentése nyomán a 80 000.- nyugdíjprémiumot költöm majd a magánellátásban erre a vizsgálatra. 
Miért is fontos ez? Az agy vérrellátásan kisebb- nagyobb hányossága demenciát okozhat. Vasculáris demencia. Vagy akár sztrokot is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Elkísérjelek?

 Vasárnap délután van. Kicsi lányom beszél, hogy el kellene még menni egy boltba, mert ötnapozik és még kellene ez meg az. Elkísérjelek? Ez ...