Translate

2021. szeptember 7., kedd

Polymyalgia rheumatica

 

Az eProfilomban (eeszt) nincs olyan, hogy fibromyalgia. Háziorvosom szerint ilyen betegség nincs. Viszont kérnem kellett beutalót a fájdalomcsillapítás ambulanciára. Valamit csak rá kell írnia a beutalóra. 
Mert hát végre személyesen találkozhattam a háziorvosommal, laborba, endokrinológushoz és a fájdalomcsillapítás ambulanciára kellett beutalót kérnem. 
Azt kérdezi, hogy voltam-e mamográfiána, voltam-e osteoporosis vizsgálaton-mintha nem a covid 19 árnyékában élnénk és mintha minden szolgáltatás elérhető lett volna. 

Tiszta agybaj ez az orvos!!!! 

Mondom neki- a májam állapota jobban érdekelne, mint a csontsűrűségem, de hagyjuk. Viszont a szakrendelésre csak személyesen lehet időpontot kérni, mert a szakrendelőket szakaszosan festik-tatarozzák. Így még a telefonközpont sem veszi fel. 
Talán ma elsétálok időpontért. Viszont az ORFI-ba is vár októberben a reumatológus. Vele most jó az emailos kapcsolat. Majd átküldöm neki a sok kigyűjtött cikket a fibromyalgiáról. Hasznos vérvéteeli markerek, javaslatok.
Nem tudom, ismerőseim közül ki él fájdalommal, de itt nem a fogfájásra gondolok. A másik orvosomtól olvasok egy cikket: neuro-reuma- Jó kis szóösszetétel hiszen neurológus és reumatológus így egyben de csak a magánrendelésén. Viszont az állami rendelési idejében csak neurológus vagy csak reumatológus. Neurológus rendelésére járok de csak a gyógyszert írja fel. Soha semmilyen vizsgálatot nem végzett rajtam. Reumatológusként meg nem mehetek hozzá mert utca szerint vannak a paciensek elosztva. 

És ennyi. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Elkísérjelek?

 Vasárnap délután van. Kicsi lányom beszél, hogy el kellene még menni egy boltba, mert ötnapozik és még kellene ez meg az. Elkísérjelek? Ez ...