Translate

2021. február 7., vasárnap

Felhívás csatlakozásra


 Felhívást tettem ki egyenlőre a facebook oldalon és az instagramon

lakosságarányosan kellene 96 egyén akik fibromyalgia betegséggel élnek.
aranyliliomalapitvany@gmail.com

Egy személyt már találtam felvettem vele a kapcsolatot. 
Ez annyira feldob, hogy nem vagyok egyedül a problémámmal. Ma viszont a talp fájdalmáról írnék. 
Tudod a járás a legfontosabb az életben, ám ha fáj a talp, az nagyon rossz. A talp olyan mint a kézfej inak futnak benne, ezek mozgatják a lábujjakat, ínszalagok, a sarkakban is rengeteg izomszövet van. Ezek fájnak a leginkább, hiszen a testsúlyodat tartaniuk vinniük kell. Mit is ír a tender pontokról? A test 18 különböző pontja, de a talpat nem jelöli. Tehát fájsz a fejed búbjától a talpad búbjáig. Talán már elfogadod ha a karod fel tudod emelni az fájdalommal reagál, ha leülsz a székre a hátad izma kiabál, lépcsőre kellene fellépni a combjaid üvöltenek és te csak feküdnél egész nap, holott számtalan dolgod lenne, ezért lelkiismeret furdalásod lesz, mert nem végzed el a napi teendőidet. Félsz, hogy mit mondanak mert ápolatlannak tűnsz, mert a hajad sem tudod megfésülni. Félsz belépni a fürdőkádba talán zuhanyoznál, de hogyan tudnád magad szivaccsal lecsutakolni és aztán szárazra törölni magad, ha mindened fáj és izomgörcsre számíthatsz, amit aztán jajgatások közepette próbálsz túlélni. Ilyen a hajmosás is, belegebedek akkor is megmosom, de nyáron tüske rövidre nyírja a lányom. Biztosan mondtam már, hogy egyik reggel nyújtózkodni akartam Ricky Martin zenére, hát olyan mellkasizom görcsöket kaptam, hogy a szemem is "kiugrott"
Akkor volt az Adye szindróma a jobb szememben. A szembogarat mozgató izmocskák is részesedtek a fibromyalgia hatásból. Ma már lassabban de reagál a fényre a sötétségre. Bár tavaly ősszel nem jutottam el a szemorvoshoz a covid miatt. 
A talp a járás, bár fájnak a lábfejeim, mégis a stabil járáshoz szükséges a cipő. Pedig egész nap csak a puha papucsban lenne jó. Ám társult az instabil állás, mint a részeg ember dülöngélése, olyan ringó a járásom mint a matrózoké. A memóriám is pocsék. Ülök és írnék valamit ám egy szó nem jut eszembe, nem divat nálam az "izé" szó, mindig kimondom, hogy bocsi ez vagy az a szó nem jut eszembe de majd folytatom pár pillanat múlva. Így nem is beszélgetek senkivel. Egy szó-egy név....és most az emailjaimból kellett volna 2 évvel ezelőtti levelet címet kikeresni, mert kell egy hitelsített fordítás. Hát keserves órák voltak mi a neve a BT-nek milyen Miklós Gabóca vagy Tücsi? Mi a ....nevük volt nekik. Jó kis agytorna lett belőle. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Elkísérjelek?

 Vasárnap délután van. Kicsi lányom beszél, hogy el kellene még menni egy boltba, mert ötnapozik és még kellene ez meg az. Elkísérjelek? Ez ...